fbpx
16
jul

Of het nu om collega’s of teamgenoten gaat, in een groepsvorm is het altijd belangrijk dat iedereen goed met elkaar omgaat. Hoe beter je elkaar namelijk leert kennen, hoe fijner je ook in de omgang bent. Teambuilding is daarom iets wat relatief vaak gebeurt in groepsverband. Denk bijvoorbeeld aan voetbalteams, collega’s van eenzelfde afdeling op werk en andere groepen mensen. Wat is dan een betere manier om het goede groepsgevoel te verbeteren dan door middel van een teambuilding BBQ op een boot?

Waarom een teambuilding BBQ?

Teambuilding is iets wat niet voor niets vaak wordt gedaan. Het heeft in de praktijk een hoop voordelige effecten op de groepsdynamiek. Uiteindelijk is het beter van elkaar leren kennen namelijk altijd een ontwikkeling die iets oplevert. Je gaat dan bijvoorbeeld met meer plezier naar je werk of je presteert beter als sportteam zijnde. Een teambuilding BBQ is in staat om dit alles voor elkaar te krijgen. Bij een teambuilding BBQ op een boot ervaar je namelijk het volgende:

  • Plezier
    Plezier maken is heel belangrijk. Een teambuilding BBQ is dan ook alleen om deze reden al een goed idee. Wanneer je namelijk met een groep mensen samen BBQ’t, is er altijd sprake van plezier. Het levert een momentje op waarop je je even helemaal nergens zorgen over hoeft te maken. Op een BBQ boot in de natuur is er niks wat moet. Dit alleen al zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt. Dat stress geen rol speelt en dat je puur plezier gaat maken met de mensen om je heen.
  • Verbeterde communicatie
    Daarbij levert een teambuilding BBQ ook een verbeterde communicatie op. In een nieuwe, andere omgeving ga je andere gesprekken met je collega’s of teamgenoten aan. Hierdoor leer je elkaar op een hele nieuwe manier beter kennen. Dit neem je vervolgens mee in de ‘normale’ setting waarin je je normaal gesproken bevindt. Een verbeterde communicatie is goud waard. Op verschillende manieren. Zowel in een werkomgeving als ook in teamverband. Het heeft altijd een bevorderende werking op de groepsdynamiek als geheel.
  • Verbondenheid door unieke ervaring
    Daarnaast is het ook puur waardevol om iets unieks met een bepaalde groep mensen mee te maken. De kans is namelijk groot dat men nog nooit een BBQ op een boot in de natuur heeft meegemaakt. Hierdoor ontstaat er een nieuw soort verbondenheid die je met de andere aanwezige personen voelt. Er is in de toekomst hoe dan ook sprake van dit ene uitje dat je ooit samen hebt meegemaakt. Zelfs wanneer je altijd dacht dat je het dan niet met elkaar kon vinden, blijkt dan het tegenovergestelde waar.
Teambuilding BBQ boeken

Een teambuilding BBQ organiseren is dus op vele vlakken een goed idee. Het gaat je als groep simpelweg veel opleveren om dit een keertje te doen. De combinatie van een boot, een BBQ, een drankje en de natuur doet wonderen. Bekijk nu welke datum het beste voor de groep uitkomt en boek meteen jouw teambuilding BBQ. Voor je het weet is het zover en gaat het uitje beginnen!